Example – Kodi bedienen met Rns-e

Letop: Wanneer je de volledige AudiRns Full Beta plugin gebruikt, is onderstaande functionaliteit reeds verwerkt.
Installeer dan onderstaande plugin dus niet, of deinstalleer deze.

 

Wanneer je Rns-e op TV / VIDEO staat (of de nieuwere versies op MEDIA) dan genereren een aantal knoppen bij gebruik Can berichten.

Deze Can berichten zijn met behulp van bijvoorbeeld een Python script om te zetten in Kodi commando's. Ik heb ervoor gekozen om JSONRPC commando's te gebruiken. Dit zijn korte commando's die middels HTTP headers verstuurd worden en waarop Kodi vervolgens reageert. Na op de 'Select' knop (de grote draaiknop) te duwen gebruik ik bijvoorbeeld de volgende code: [xbmc.executeJSONRPC('{"jsonrpc":"2.0","method":"Input.Select","id":1}')]

Doordat je met deze functionaliteit feitelijk een webserver de mogelijkheid geeft om Kodi te besturen, dien je deze functie in Kodi toe te staan. "Allow control of Kodi via HTTP" in het "Webserver" menu.

800px-Settings.services.webserver

Het Python script dat ik gemaakt heb voor besturing middels de Rns-e knoppen:

Rnse_Bediening (105 downloads)

 

 
Of download de direct installeerbare Kodi plugin:

Nu downloaden: Plugin Kodi bedienen met Rns-e
 

 
[whohit]Kodi bedienen met Rns-e[/whohit]

12
Reageer

3 Comment threads
9 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
kno odraJanssuuhfarfenkugell Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Email mij bij:
farfenkugell
Lid
farfenkugell

Sorry, maar waar dit precies worden opgeslagen? Ik betwijfel dat ik heb /root/.xbmc/userdata/ directory
Maar in mijn rasbian lite er /home/kodi/.kodi/userdata/ waar ik heb autoexec.py
Ik kan hem gewoon in hier en opslaan als Rnse_Bediening.py ?

kno odra
Lid

U kunt schrijven hoe precies moet ik dit doen? Hoe dit script installeren. Ik begrijp nog steeds niet.